Çevre Duvarları ve İnce İnşaat

13.12.2014 15:28

495m2 tutan çevre duvarları inşaat işleri, bugün itibarı ile tamamen bitti. Arada yapılan birkaç hatayı düzelttirmek için kaybedilen zamanı dikkate almaz isek,  tahmin ettiğimiz süreler içerisinde tamamlandı diyebiliriz.

Duvarların bittikten sonra ortaya çıkan görünümü, gerek bağımsız gözlemciler, gerek ise komşularımız tarafından tam not aldı. Ustamız gerçekten de işinin ehli ve kendisine verdiğimiz planları uygulamayı becerebildiği için şanslıydık. Her ne kadar 3-4 defa belirli yerlerde yıkıp, yeniden yaptırma işleri yapıldı ise dahi, ustamızın sanatkarlığı, araziyi veya resimlerini gören kişilerce takdire şayan bulundu.


Bahçe arazimizin zemininden yaklaşık 95 kamyon harfiyat aldırdık ve 54 kamyon bahçe toprağını yeniden doldurduk. Planlarımız, 50cm. indirdikten sonra, bahçe toprağı ile aynı seviyeye çıkarmaktı fakat 54 kamyon toprak, sadece 35cm. yükseltme sağladı. Son durumu ile daha fazla toprak doldurmaya gerek görmediğimiz için, şimdilik bu şekilde bırakacağız. İnşaat işleri tamamen bittikten sonra, bahçemizde yapılacak sebze/meyve adalarının doldurulmasından sonra, eğer eksiklik kaldığını gözlemler isek, tekrar bahçe toprağı getirteceğiz. 


Evimizin inşaatı ise tam hız devam ediyor. Su ve klima tesisatlarımızın, sıva öncesi tüm işleri yapıldı. Elektrik Tesisatlarımızın %95 kısmı tamamlandı, sıvacılar, çatının gizli dere eğimlerini vermek için bitüm üzeri ince sıva işlerine başladı. Elektrik tesisatlarının bitirilmesi ile eş zamanlı olarak, tavanların ince, duvarların kaba sıva işlemlerine başlayacaklar.

Bu arada, bina çevre düzenleme betonları bitirildi. Veranda, giriş kapısı merdivenleri, havuz kenarı oturma alanları, mahzen bölmesi ayırımı gibi çevre düzenlemesine ait işlerin de büyük kısmı tamamlandı.


Daha bir iki ay önce, kıraç, bozkır ve şekilsiz bir arazi iken, bugün itibarı ile çevre ile uyumlu, göze hoş gelen bu yapılanma bizleri çok etkiliyor. Heyecanımız içimizi kemirse de, daha yapılacak çok iş var.