Drenaj ve duvar

10.10.2014 00:00

İş makinası, saatlerce çalışma sonrasında, evimizin konuşlandırılacağı arazinin zemin düzeltme, temel,havuz ve drenaj kanalları açma işlerini bitirdi.

Arazilerimizin duvarlarını, diğer komşularımız ile uyum sağlamak ve ayrıca amacımıza daha uygun düşeceği için, Akbük'ün, yerli doğal taşından yaptırmaya karar verdik. Daha önceden irtibata geçtiğimiz duvarcı ustamız Ali bey arazimize geldi. Kendisi ile tanıştık. Fiyatlarda, yapım şekil ve şartlarında anlaşma sağladık. Yıllar içerisinde yaptığımız ön çalışmalar sürecinde hazır olan duvar modeli çizimlerimizi kendisine verdik. Yarın sabah o da başlıyor.

Akşam üzeri, 18,30 gibi gelen zemin düzeltme betonumuz (grobeton), binamızın oturacağı yere ve havuz zeminine döküldü. Saat 20,10 olmuştu ve hava da epeyce karamıştı ancak eşim ile birbirimize bakarak "Vay be" dedik. Kısa süre önce şekilsiz bir yığın üzerinde çalılar, dikenler kaplı duran arazi, birden boyut değiştirmiş ve yaşanılası bir yer haline gelmişti. Alaca karanlıkta bir süre daha o görüntüye bakıp, hafızamıza yerleştirdikten sonra, otelimize döndük.


Bu fasılda bir konuya da değinmek istiyorum.

Birçok yerde bahsettiğim gibi, 4 yıl önce, İstanbulu terk etme kararı aldığımız süreden başlayarak, eşim ve her ne kadar bizim ile gelmeyip İstanbulda yaşamaya devam edeceğini söylese dahi bizi destekleyen oğlum ile birlikte, sürekli bu hedefe ulaşmamız için gereken çalışmalar yapıyoruz. 

Yaptığımız çalışmalar sayesinde, çok geniş bilgi birikimi ve arşivimiz oluştu. Şahsen kullandığım bir çok yazılım ve cad-cam programlarına ilave olarak elektrik, su projelerini çizen, peyzaj düzenlemesi yapan, ev tasarım ve inşasına ait bir kaç 3d cad-cam programını kullanmayı da öğrendim. 

Mimarlık bürosuna, müteahhitimize, duvarcımıza, tesisatcılarımıza verdiğimiz kendimize ait çizimler, kağıt üzerine kalem ile çizilmiş değil, gerçek anlamda cad-cam çizimleri ve kesin ölçü ve ölçekler belirlenmiş durumda. Şahsi inancım, herhangi bir insan, yeterli azim ve isteği ortaya koyduğu takdirde, bunları kolayca öğrenebilir.

Kendi hayalleriniz ve düşüncelerinizde canlandırarak tasarlayıp, şekillendirdiğiniz bir projeyi, emin olun hiç bir mimar canlandırıp önünüze koyamayacaktır. Öyle veya böyle, bir başka beynin ürünü olan plan üzerinde, bir takım istemediğiniz şeyler önünüze gelecek ve çeşitli gerekçelere dayandırılarak kabullenmek zorunda bırakılacaksınız. 

Nereden mi biliyorum ? 

Bu benim ilk defa yaptırdığım bir inşaat veya proje değil. ;)