Kaba inşaat bitti

29.11.2014 13:07

Dün itibarı ile, tuğlaların örülmesi, çatı karkasının yapımı, çatının çift kat izolasyonu yapıldıktan sonra kapatılması ve çatı üstü bitüm ile tamamen örtülmesi işleri bitti.

Genel görünüş itibarı ile Kare şeklinde, balkonsuz, yeterli aydınlatma ve pencere boşlukları bırakılmış bir bina ortaya çıktı diyebiliriz.

Gerek komşularımız, gerek ise ziyaretciler ve binamızda çalışanların ortak görüşü ise çok muntazam ve düzenli bir yapı olduğu yönünde.


Çevre duvarlarımızın yapımı ise hemen, hemen bitmek üzere. Duvarların tamamen bitmesinin ardından, bahçe arazimizin zemininin 50-60 cm. kadar indirilmesi ve bahçe toprağı ile yeniden doldurularak tesviyesinin yapılması işleri başlayacak. Diğer taraftan, bahçe işleri ile eş zamanlı olarak elektrik ve su tesisatcılarımız binanın iç tesisatlarının yapımı için çalışmaya başlayacak.

Evimizin ve arazimizin her noktasında olduğu gibi, elektrik ve su tesisatlarının planlarını da önceden hazırlamıştık. Kullanılacak sigorta adedinden, kabloların kalınlığına, hatlarda kullanılacak boruların çapından, sorti bölgelerine, internet, uydu, telefon hatlarından, kamera ve alarm sistemlerinin yerleşimine, kesintisiz güç kaynağından, jeneratörüne v.b, v.b. en ufak ayrıntıları dahi içeren bu planlar, ilk bakışta çok gerekszi ve fazla detaylı intibaı verse dahi, geçmişteki deneyimlerimzde karşılaştığımız aksaklık, eksikleri tekrar yaşamamak için, çok uzun süreler üzerinde çalışılarak hazırlandı. Gerçek anlamda detaylı ve mümkün olduğunca verimli bir planımız olduğu inancındayız. Teknik konulardaki bilgi ve eğitimlermizin de faydası çok oldu.

İhtiyaç hisseden dostlarımız, çekinmeden kendi planlarını değerlendirmek üzere bizim ile irtibata geçebilir.


Velhasılı, yeni yuvamızın kaba tabir edilen inşaat aşaması tamamlandı. 

Diğer detaylarda buluşmak üzere.