Tam bir ay oldu

11.11.2014 16:21

Gelecekteki yuvamızı arkamızda bırakıp, şehr-i keşmekeşe yani İstanbul'a döneli bir ay oldu.

Bu bir aylık süreç içerisinde, sizlerle paylaşma imkanı bulamadığımız çok sayıda, olumlu ve olumsuz konular yaşadık. Kimi günler çok gergin, kimi günler ise sevinç ile geçti.

İnşaatın yapımını takip ve denetlemesi için tayin ettiğimiz Cevdet bey, tüm iyi niyetine karşılık, bir kaç soruna neden oldu, gecikmeler, abartmalar yaşadık. Havuzu yanlış inşa ettiler, düzeltmek sıkıntılı oldu. Zemin ile yaşadığımız sorunlar, müştemilat inşası için gereken kazılarda yine devam etti. Komşumuzun telefon hattı koptu, tam onarılmıştı ki, arazimizin içerisine dikilen telefon direklerini dışarıya çekmek için gelen görevliler, koca direği kırdılar, bütün sokak telefonsuz/internetsiz kaldı v.s.

Bu saydıklarım olumsuz konular fakat bizim için önemli değil çünkü şu veya bu şekilde inşaat yapımı devam etti.

Örneğin, inşaat alanımıza elektrik hattı çektirildi, saatimiz takıldı, havuzumuz düzeltilerek yeniden inşa edildi, foseptiğimiz bitirildi, yağmur tankımız bitirildi, duvar inşaatımız aksaklıklara rağmen devam ediyor, temelimiz, kolonlarımız, su basmanımız, zemin kat ve üst kat tabliyeleri bitirildi, çatı gizli dere kalıpları çakıldı, bahçe olarak kullanacağımız arazinin hidrofon sistemi kazılarak zemin grobetonu döküldü, duvarlarda kullanacağımız tuğlalar hesaplanarak sipariş edildi.

Yeni yuvamız beton ayakları üzerinde doğruldu, arazilerimiz şekillenmeye başladı. Yoruyor, üzüyor ama ilerliyor. İlerlemeli de.

Oğlumuz 8 gün önce asker oldu. Acemilik Manisa, ustalık Doğubayazıt. 5.5 ay. Dönüşünü, yeni yuvamızda vereceğimiz parti ile kutlamak için hızlı hareket ediyoruz. Zaman hızla ilerliyor fakat zamana inat, biz de inşaatı ilerletiyoruz.

1 ay.. göreceli olarak kimine göre çok uzun, kimine göre çok kısa sayılan bu zaman zarfında, çok şey başardığımız kanısındayız.

Her aşama ve süreç resimler ile kayıt altına alınıyor. İstifade etmek isteyecek olan dostlar için, kısa bir süre sonra yayınlamaya başlayacağız.

İleriki aşamalarda buluşmak üzere.