Yeniden Yeşiltepedeyim

21.12.2014 15:47

Son birkaç gündür yağan yağmurlar nedeni ile, inşaat alanımızın etrafı çok çamurlu ve kötü bir görünüm meydana getirdiği için, komşularımızın sitemkar serzenişlerini bizzat yerinde görmek ve gerekirse müdahale etmek için Yeşiltepeye gitmeye karar vermiştim.

Dün itibarı ile buraya geldiğimde gördüğüm manzara sahiden de sitem edilecek düzeyde idi.

Bölgenin altyapısının zayıf olmasına, inşaatımız esnasında meydana gelen kötü çalışma yöntemleri de eklenince, her iki sokağın yolları çamur deryasına dönmüş. Yan ve alt komşularımız yolları kullanamadığı için kendilerine alernatif güzergahlar bulmaya çalışmışlar fakat yağmur nedeni ile oralar da ulaşımı engelleyecek kadar kötüleşmiş.

Derhal duruma müdahale ederek, kepçe gettirttim. Yolların zemininde düzeltme ve ıslah çalışmalarını tamamlattıktan sonra, iki uzun harfiyat kamyonu dolusu 3 no. mıcır getirterek yolları yeniden ve hatta eskisinden daha da güzel şekilde döşettirerek, hem komşularımızın gönüllerini aldım, hem de çevre yollarının önceki durumlarından daha iyi bir hale getirilmesini sağladım. Bunun yanı sıra, yuvamızın genel yapısı da çok daha belirgin şekilde ortaya çıktı. Sahiden de, yıllardır üzerinde çalıştığımız, kapıt üzerindeki planların, canlandığını görmek bambaşka bir haz ve mutluluk veriyor. 

Sıvacılarımız son hız ile çalışıyor. İç sıvalar tamamen bitmiş, dış sıva için iskele kuruyorlar. Elektrik ve su tesisatlarında yaptığım titiz inceleme sonrası, planlarımız ile örtüşmeyen noktaları belirledikten sonra, her iki işin sorumlusu kişiler ile gerekli düzeltmeleri ve nasıl yapılması gerektiğini görüştük. Eksik ve plan ölçüleri dışına çıkmış birkaç hatayı düzelttirmek için, hava kararıncaya kadar çalışmalara nezaret ettikten sonra, müteahhitliğimizi yapan Cevdet bey ile sıradaki işlerin hangi düzen ile yapılması gerektiği üzerine konuşarak bir çizelge hazırladık. Akşam üzeri, İstanbul uçağına yetişmek için Yeşiltepeden ayrıldım.

İst. daki evimize ulaşınca, bütün ayrıntıları eşim ile paylaştım. Onun da düşüncelerini not ettikten sonra, orada iken çektiğim resim ve videoları izledik.

Yuvamız şekillendikçe, bizim de başarı duygumuz ve sevincimiz o oranda artıyor. Artık dış görünüşe ait planlarımız üzerinde yeniden inceleme ve çalışma zamanımız geldi.

Asıl netice bu planlar sonucunda elde edileceği için, çok dikkatlice ve tekrar, tekrar bıkmadan incelememiz, gerekli gördüğümüz detayları yeniden şekillendirmemiz gerekiyor.

Az kaldı... Ha gayret.